A legizgalmasabb szórakoztató technológiák

A játéktrendek folyamatosan változnak, és a fejlett technológia szinte naponta alakítja át a szórakozás módját. Ha próbálsz lépést tartani a játék- és szerencsejáték-ipar legfrissebb trendjeivel, akkor már az elmúlt években is számos változásnak lehettél tanúja.
A legizgalmasabb szórakoztató technológiák

Akár játékról van szó, akár más lehetőségekről, az életünk minden részletét átfogja a technológia fejlődése. Az élő koncertektől és filmbemutatóktól kezdve a felhőalapú játékokon át a podcastokig a szórakoztatás egyre inkább az online szférába helyeződik át a hagyományos helyszínekről. Néhány éve például már az is nagy lépésnek számított, hogy az online kaszinó oldalak mobil platformokon is elérhetőek lettek. Ma már azonban ezen kívül mást is kell kínálniuk ahhoz, hogy a játékosok mellettük döntsenek.

Az alábbiakban áttekintjük, hogy mi vár az online szórakoztatóiparra idén, és azon túl. Megnézzük, hogy mindez hogyan változtathatja meg a játékosok életét és hogyan befolyásolhatja szokásaikat.

Játék streaming

A játék streaming az utóbbi időben az egyik legnagyobb szórakoztató területté válik a weben, mind az olyan emberek tekintetében, akik saját magukat közvetítik, amikor videojátékokat, például RPG-ket vagy kaszinójátékokat, például blackjacket és rulettet játszanak, mind pedig az olyan emberek tekintetében, akik a közvetített játékokat nézik. Akár online kaszinóban, akár e-sportot és játszol, most már egyszerűen felveheted a játékmeneteidet, és közvetítheted magad a népszerű platformokon. Ahogy a streaming azon túl is egyre népszerűbbé válik, várhatóan még több streaming platform is meg fog jelenni.

Több mesterséges intelligencia a láthatáron

A mesterséges intelligencia már most is fontos része a globális szerencsejáték iparnak. Mivel az összes AI-összetevő és algoritmus gyors ütemben fejlődik, a közeljövőben még több ilyenre számíthatunk.

A mesterséges intelligencia lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a chatbotok segítségével kommunikáljanak, amelyek természetes módon utánozzák az emberi interakciókat, miközben gyorsabb megoldásokat és válaszokat adnak a különböző kérdésekre.

A mesterséges intelligencia alapú botokat az online kaszinók elkezdték használni a kártyaosztás, a rulett kerék pörgetése, a kockadobás és általában a kaszinójátékok megkönnyítése szerepében. Ez azt jelenti, hogy sikeresen helyettesíthetik az élő osztókat, és jelentősen csökkenthetik az online kaszinók működtetésével járó állandó költségek egy részét.

A robot osztók általában fantasztikus munkát végeznek az ügyfelek igényeinek kielégítésében is. Bár mindig lesznek olyanok, akik azt állítják, hogy a hiteles emberi interakciót nem igazán lehet helyettesíteni egy chatrobottal, legyen az bármilyen fejlett is. Az AI technológiában hozott friss fejlesztések megváltoztathatnak néhány véleményt, mivel az AI nyomon követi a játékosok online játékszokásait, és ezeket az adatokat arra használja fel, hogy a játékosok preferenciái alapján megfelelőbb termékeket és szolgáltatásokat kínáljon. Ennek eredményeképpen új és jobb játékok, valamint kaszinótermékek és -szolgáltatások kerülnek kifejlesztésre.

A virtuális és a kiterjesztett valóság később éri el a csúcsot

Ezek az előrejelzések e két hihetetlenül fejlett technológiával kapcsolatban a következő évre vonatkozóan. Nincs ebben semmi meglepő, hiszen mindkettő népszerűsége 2015 körül tetőzött, amikor az első kompatibilis kütyük elkezdtek elérhetővé válni a szélesebb közönség számára.

A két technológia kiválóan alkalmas arra, hogy a játékos teljes látóterét belemerítse egy észbontóan valósághű mesterséges valóságba, ahol az összes játék zajlik majd. Ha valaki ismeri az olyan nyerőgépes játékokat, mint a Space Lights, Art of the Heist, Gonzo's Quest vagy Necromancer, akkor valószínűleg már ismeri a virtuális vagy kiterjesztett valóságos szerencsejátékok fogalmát.

Az AR hatalmas siker lett a videojátékok és a közösségi média iparágakban, amint a Pokémon Go 2016-ban nyilvánosságra került. Több online szerencsejáték-platform és játékstúdió is elkezdett alkalmazkodni a trendhez, és mind azon dolgoznak, hogyan segíthetik a játékosokat a technológia további kiaknázásában. Az AR segítségével a játékosok megidézhetnek egy rulettasztalt az otthonuk bármely felületén, szabadon felfedezhetik Sin City vagy Sydney látványos utcáit a hálószobájuk padlóján, és végtelen órákig elmerülhetnek a páratlan játékban.

A jó hír az, hogy már most is rengeteg olyan kiterjesztett és virtuális valóságot használó kütyüt találhatsz, amelyek lehetővé teszik, hogy e technológia segítségével részt vegyél kedvenc játékodban. Ha a jelenlegi eszközeid még nem kompatibilisek, ne aggódj. E két technológia jövője csak olcsóbbá teszi majd az eszközöket, ahogy belépünk az új évbe.

Több élő játékélményre számíthatsz

Az élő osztós szerencsejátékok is várhatóan felértékelődnek, mivel ez kínálja a legközelebbi másolatát annak a szerencsejáték-típusnak, amely a valódi kaszinókban zajlik. Egyedülálló kompromisszumot kínál azon játékosok számára, akik az otthonuk kényelmében szeretnének játszani, de a valódi kaszinóélményt is szeretnék átélni. Ezek a helyszínek élőben közvetítik a földi helyszíneken zajló szerencsejátékokat, amelyeket emberi osztók vezetnek, az összes kártyával, zsetonnal, kockával, asztallal és az ezeken a helyeken található többi elemmel együtt.

A felhő- és mobil szerencsejáték-technológiák jövőre is tovább fognak növekedni és egyre nagyobb népszerűségre szert tenni, így ha szívesen viszed magával a játékot utazás közben, akkor tartsd szemmel a friss mobil technológiákat.


Forrás: Sajtóközlemény, 2020. január 21.

Kapcsolódó cikkek

Élsportból az üzleti életbe - egy vérbeli csapatkapitány: Klie Ferenc

Élsportból az üzleti életbe - egy vérbeli csapatkapitány: Klie Ferenc

Utolsó csere volt, aki még sapkát sem kapott a vízilabda csapatban, de utánpótlás válogatott lett, és éveket játszott a magyar első osztályban a Senso-Media Zrt. kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgatója.

Klímavásárlás télen - Ezért ilyenkorra időzítsd

Klímavásárlás télen: Ezért ilyenkorra időzítsd

Ne hagyd, hogy a hideg téli hónapok elriasszanak a klímavásárlástól!

A gáz vagy az elektromos fűtés olcsóbb?

A gáz vagy az elektromos fűtés olcsóbb?

Összehasonlítottuk, hogy segítsünk a döntésben.