Hatékony home office iroda berendezése kis térben

Manapság egyre többen vannak azok, akik otthonról dolgoznak. Ha te is közéjük tartozol, akkor itt az ideje egy olyan home office irodát kialakítani otthon, amely kis helyen elfér, mégis praktikusan használható.
Hatékony home office iroda berendezése kis térben

Mégha nem is vállalkozó vagy, csak a munkád engedi meg, hogy otthonról tevékenykedj, akkor is kell egy hely, ahol dolgozni tudsz. Lássuk, hogyan valósíthatod meg mindezt hatékonyan!

A munka világa a 21. században

Mindenki máshol dolgozik. Akad, aki egy kis lakás konyhájából intézi a napi feladatokat az étkező asztal mellől, de vannak olyanok, akik egy családi házban dolgoznak, külön irodát fenntartva erre. Mindegy, hogy melyik csoportba tartozol, akkor is kell egy kis sarok, egy apró hely, ahol el tudod magad szeparálni, ahol koncentrálni tudsz a munkára. Már csak az a kérdés, hogyan hozható létre egy hatékony home office iroda a belső téren?

Fókuszálj!

A munkahelyen koncentrálni kell, maximum egy-egy kisebb szünet erejéig nem szükséges odafigyelni a feladatokra, azonban a legtöbb órát fókuszálással töltesz. Ha a környezeted úgy van kialakítva, hogy ott hosszú időt tudsz úgy eltölteni, hogy hatékonyan dolgozol, akkor minden rendben van. A legtöbb esetben azonban sajnos ez nem így van, hiszen az “irodából” látni a szennyest, a rendetlen konyhát, a gyerekjátékokat és máris az jut eszünkbe, hogy mit kéne még megcsinálni. A home office nem azért home office, hogy közben tudj takarítani és mosni, hanem azért, hogy kényelmesen és zavaró tényezőktől mentesen tudj dolgozni.

Fontos egy kényelmes íróasztal és szék páros, hiszen a hátfájás könnyen jelentkezhet, ha nem olyat választasz, ami az egészséget szolgálja. Ha már nem kell utazásra költened, akkor engedj meg magadnak olyan berendezéseket, amik mellett komfortosan érzed amgad. Nem árt továbbá pár rendszerező, ahova az iratokat, a kisebb tárgyakat tehetjük, amikre esetleg szükség lehet a feladatok elvégzése során. A legtöbb esetben azonban irodai munkáról van szó, ami nem igényel többféle kelléket, mint egy naptár és egy toll.

Megbízható eszközök

A bútorok mellett mindenképpen kelleni fog egy megbízható készülék, ami garantáltan működőképes napi 8 óra munka során is. A minőségi termékeket gyártó márkák ráadásul külön kiegészítőkkel szolgálnak, ha esetleg mégis el kellene menni otthonról vagy a házban kellene helyszínt változtatni. Ilyenkor jól jöhet a HP laptop akkumulátor, amit feltöltve akár 4-5 órán keresztül is tudunk úgy munkálkodni, hogy nem kell áramhoz kötni magunkat. Ezáltal akár a teraszra is kiülhetünk, ha szép az idő, hiszen a D-vitamin nagyon fontos, főként home office idején, amikor alig mozdulunk ki a lakásból.

Összegezve

Bízunk benne, hogy most már egy kicsit könnyebben kialakítod az otthoni irodádat, hogy hatékonyabban és kényelmesebben menjen a napi munka. Mindegy, hogy vállalkozó vagy, esetleg alkalmazott, akkor is fontos egy elszeparált, jól felszerelt kis sarok.

Kapcsolódó cikkek

A transzcendentális meditáció (tm) gyakorlatának hosszú távú pszichológiai előnyei

A transzcendentális meditáció (tm) gyakorlatának hosszú távú pszichológiai előnyei

A transzcendentális meditáció (tm) egy egyszerű, természetes és mély pihenést biztosító technika, melynek gyakorlása jelentős pszichológiai előnyökkel járhat hosszú távon.

Élsportból az üzleti életbe - egy vérbeli csapatkapitány: Klie Ferenc

Élsportból az üzleti életbe - egy vérbeli csapatkapitány: Klie Ferenc

Utolsó csere volt, aki még sapkát sem kapott a vízilabda csapatban, de utánpótlás válogatott lett, és éveket játszott a magyar első osztályban a Senso-Media Zrt. kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgatója.

Shein divat webáruház, a fast fashion óriás

Shein - a fast fashion óriás

A Shein nevű fast-fashion webáruház darabjait az amerikai és az európai nők is kedvelik. Már a tőzsdén is ott vannak.