A NASA és a National Geographic segítségével már bárki bejelentkezhet a Marsról

687 földi napos űrmisszó, amiről nekünk sem kell lemaradni, hála az Instagramnak.
A Marsról is bejelentkezhetünk az Instagramon

Történetként és egyszerű képként is megoszthatjuk az Instagramon, ha elkészítjük közös videószelfinket a marsjáróval. Ez elsőre nagyon furcsán hangzik, pedig mégis lehetséges, még ha csak a kiterjesztett valósg segítségével, de akkor is. A Perseverance egy marsi évet tölt a bolygón, hogy tanulmányozza annak felszínét, éghajlatát, geológiáját, illetve keresse a feltételezetten valaha létezett élet nyomait.

A Perseverance 1 tonnát (1025 kilót) nyom, egy terpjáró méreteivel azonos nagyjából, hossza 3 méter, szélessége 2,7 méter, míg a magassága 2,2 méter. Landolásáról a Nasa közzétett egy videót, amin az érkezés utolsó perceit láthatjuk.

Szupersztárokkal fotózkodni már szinte teljesen hétköznapinak számít, de szerencsére a NASA és a National Geographic nem hagyja, hogy az Instagramon csak celebfotókpörögjenek.

A Perseverance marsjáró landolása után nem sokkal, ugyanis összeállhatunk vele egy fotóra, amiben a kiterjesztett valóság (AR) lesz a segítőnk. Így tett az Artemis-projekt egyik leendő űrhajósa, Jessica Watkins is, akiről a Mars AR-szűrővel készült videó, amiben láthatjuk, hogy űrbéli kirándulásunk közben még tanulhatunk is, ahogy felbukkannak a kép hátterében az információk.

Ha kiválasztottuk az effektet, 360 fokban pásztázhatjuk a Marsot, miközben a Perseverance folyamatosan követi a fejmozgásunkat, ezzel is azt az érzetet erősítve, hogy lát minket. A „Mars AR” nevű effektet a National Geographic Instagram-profiljáról érhetjük el.

Kapcsolódó cikkek

Hologramos kollégák és Pokémonok a Microsoft Mesh bemutatóján

Csodaszemüvegen át: határok nélküli kevert valóság

A Microsoft bemutatta technika segítségével akár közösen használhatunk virtuális tárgyakat másokkal.

Néhány évmúlva nyílhat az első űrhotel

Voyager Állomás néven, 2027-ben nyílhat az első űrhotel

Néhány évvel ezelőtt csak álomnak tűnt, de úgy fest, hamarosan mégis valósággá válhat az űrszálloda.

Megérkezett az első kép az arab űrszondától

Elküldte első képét a Marsról az arab űrszonda

Az első arab marsszonda, az Amal (Remény) elkészítette első képét a vörös bolygóról.