Újrahasznosított műanyagból készített hordozható szélturbinát a dán startup

A Wind Catcher elnevezést kapó eszköz megfelelő időjárási körülmények között tökéletes fenntartható megoldás az energianyerésre.
Környezettudatos és praktikus megoldás a hordozható szélturbina

A dán KiteX startup által kifejlesztett mini szélerőmű két változatban készül, eltérő teljesítménnyel. Felállításához nagyjából 15 percre van szükség, a súlya pedig 10 kilogramm, így ideális választás túrázóknak vagy utazóknak. Működése lehetővé teszi, hogy annyi energiát termeljünk, amivel kényelmesen üzemeltethetjük az elektronikus eszközeinket, a Wind Katcher 600 wattos, míg kisebbik verziója, a Lite 200 wattos teljesítményre képes. A két méteres szerkezet víz- és időjárásálló.


Fotó: KiteX

Az újrahasznosított műanyagból készült eszköz önmaga is fenntartható módon működik, így a lehető legjobb környezettudatos megoldást kínálja azoknak, akik tudnak élni a 29 és 55 km/h közötti szélerősséget igénylő szerkezettel. Ha adottak az időjárási körülmények, a gyártói szerint a Wind Cather hasonló hatékonysággal működik, mint a hordozható napelemek, ráadásul az áruk is közel azonos, így igazi versenytárs, ráadásul a mini szélerőmű éjjel és nappal is működik.

A KiteX szerint az eszköz húsz méter távolságból már szinte egyáltalán nem hallható, így a kirándulóknak nem kell amiatt aggódni, hogy a gép a fejük felett zúg majd, míg a természet csendjét élveznék. A tervezői szerint több generátor típussal is kompatibilis, ahogy napelem mellé is jó kiegészítésnek bizonyul.

Kapcsolódó cikkek

Környezettudatos és praktikus megoldás a hordozható szélturbina

Újrahasznosított műanyagból készített hordozható szélturbinát a dán startup

Hordozható energiaforrás, ami könnyebb, mint a nagybevásárláskor megpakolt szatyrok.

Wingcopter csomagszállító drón - minden csoda az égből érkezik!

Wingcopter csomagszállító drón - minden csoda az égből érkezik!

15 perc alatt repült át a Corona-tesztekkel a szállító drón Skóciába.

Miniatűr konzol apró kezűeknek

Az egereknek is túl apró az új fejlesztésű nano konzol

A fejlesztő egy miniatűr játékot alkotott, ami annyira apró, hogy szinte eltűnik az emberi kézben.