Bemutatjuk azt a szemüveget, amit a focikapusok használnak

Speciális segédeszközt használnak az edzéseken.
Bemutatjuk azt a szemüveget, amit a focikapusok használnak

A technológia és a sport összefonódásának lehetünk tanúi, ha a svájci fociválogatott kapusainak edzésére vetünk egy pillantást. Első blikkre talán fel sem tűnik, hogy mi az a japán csúcstermék, ami ott pihen a kapusok orrán gyakorlás közben. Kevésbé szakavatott szemeknek úgy tűnhet, egy napszemüveget viselnek, ami lényegében igaz is, de a történetben van egy kis csavar, mivel ez a szemüveg egy különleges segédeszköz valójában.

A japán VisionUp terméke nem kizárólag a sportolók számára, hanem időseknek is ajánlott, mivel javítja az agy képfeldolgozási sebességét, a látás élességét, a perifériás látást, a mélységérzékelést és a kéz-szem koordinációt.

A szemüveg segítségével egyfajta lassított képet érzékel az agy, így például a kapusoknak van ideje feldolgozni a látottakat, így gyorsan reagálni is, ez pedig egy feléjük suhanó labda esetén nagy segítség az ütemezésben.

Ezen képességei révén pedig tehát javítja a sportteljesítményt is, ami népszerűvé teszi a különféle sportágak képviselői körében. Így a svájci focisták mellett több teniszező is viseli, de sportlövő, baseball-játékos és jéghokis is hordja.

Fotók: Unsplash

Kapcsolódó cikkek

Digitális Rubik-kocka a jövő játéka

Digitális Rubik-kocka a jövő játéka

Ha nem lenne elég izgalmas a hagyományos verzió, itt a digitális kijelzőkkel ellátott mása.