Eredetiség, gyakorlás, őszinteség

Nagyra tartod a YouTube sztárjait? Szeretnéd, ha ezrek iratkoznának fel a lejátszási listádra, és várnák, amint napról napra új anyagokkal állsz elő?
Eredetiség, gyakorlás, őszinteség - nyári tábor 2024 - gyerektábor 2024 - tábor 2024 - YouTube tábor 2024 - Vlogger tábor 2024 - Videós tábor 2024

Ugye tudod, hogy ehhez nem elég megnyitnod egy accountot, és várni, amíg rád találnak? Tervre van szükséged. Megmutatjuk öt lépésben, hogyan válhatsz influenszerré.

1. Témaválasztás okosan

Válassz magadhoz illő témát! Nem árt, ha ez nemcsak érdekel, de konyítasz is hozzá. Elkötelezett zöld vagy? Imádod a kütyüket? Vágod a mai mongol zenéket? Smink nélkül a szemetet sem viszed le? A lényeg, hogy olyan kérdéskört taglalj, amelyről akár órákig tudnál mesélni barátaidnak – amennyiben érdekelné őket. A YouTube azért is csodálatos, mert mindenki megtalálja rajta azt a csatornát, amit lelkesen követhet.

2. Copyright

Senkit ne utánozz! Minden ember egyedi, és nyilván te sem örülnél, ha epigonként tartanának számon. Tanulhatsz másoktól, még az elrettentő példákból is, ám a saját stílusoddal törekedj a sikerre.

3. Gondoskodj a megfelelő technikáról

Egyértelmű: ha a szomszéd szobából bömböl a technó, nézőid nem fognak jól hallani. Ha nem gyújtod fel a villanyt, nem látnak majd. Amennyiben úgy állítod be a kamerát, hogy levágja a fél fejedet, kitalálod, mire fognak gondolni? Hogy nem értesz a technikához. Ciki lenne, tanulmányozd hát a fényviszonyokat és a különböző plánokat, no és artikulálj rendesen. Mindig figyelj arra, mi látható a háttérben – egy lassan elmászó ötnapos szendvicsmaradék nem lenne túl bizalomgerjesztő a képernyő jobb sarkában, igaz? No és a balban sem… A bemutatkozóvideód feltöltése előtt gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj! Ja, és ellenőrizd az internetkapcsolatot is.

4. Őszinteség

Ne csak a témádat válaszd ki, de arról is gondoskodj, hogy érdekes tartalmakról vlogolj. Készíts tervet legalább tíz bejelentkezésre vonatkozóan, megjelenési dátumokkal együtt. Rögzítsd mindet, nézd vissza őket, és kérj tanácsot barátaidtól, szerintük min javíthatnál. Fogadd sértődés nélkül a kritikát, és próbáld meg a javadra fordítani. Legyél egyszerre laza és hiteles: beszélj őszintén. Abból leszűrik, milyen klassz linkre tévedtek. Ne ismételj sokat, fejezd ki magad választékosan, a videók végén pedig kérd meg a nézőket, hogy iratkozzanak fel csatornádra, és ajánlják ismerőseiknek is.

5. Irány a tábor!

Á, szóval az influenszerkedés tanulható? Igen, mégpedig a PEOPLE TEAM kecskeméti nyári táborában. A MOZGÓKÉP + MÉDIA témacsomagban található youtuberképző egy hét alatt gyakorlott vloggerré varázsolhat, ráadásul azt is megtanulod, milyen egyéb mozgóképes formátumok léteznek a YouTube-videókon túl. Tervezz előre, gondold át, aztán dönts: légy egy remek csapat tagja, jelentkezz a PT júliusi vagy augusztusi turnusaira ide kattintva!

Kapcsolódó cikkek

IFA Berlin 2024 - 100% IFAtainment!

IFA Berlin 2024 - 100% IFAtainment!

100% IFAtainment - ez az IFA-konferencia ars poetica-ja, amely által Berlin is a világ technológiai fővárosává válik

Gamescom Köln 2024 - a számítógépes játékok és videójátékok hatása társadalmunkra és gazdaságilag

Gamescom 2024, Köln

Nemcsak gamereknek szól, hanem mindenkit bevon az együttgondolkodásba a Gamescom, a számítógépes és videójátékok vására Kölnben.

Computex 2023 Tajpej - mutatjuk, milyen a tajvani számítástechnikai kiállítás

Computex 2023 Tajpej - mutatjuk, milyen a tajvani számítástechnikai kiállítás

A Computex Taipei legnagyobb számítógépes és technológiai vásár a világon.