Egyre több ügyfélszolgálat munkáját segítik a chatbotok

Kevés szektort érintett rosszabbul a koronavírus, mint az utazásszervezőkét - többek közt nekik is segíthet a német Michelle Skodowski új vállalkozása.
Egyre több ügyfélszolgálat munkáját segítik a chatbotok

A 25 éves nő cége, a Botfriends jelenleg befektetőket keres. Skodowski és három társa gépeknek segít beszélni tanulni: olyan szoftvert fejlesztettek, ami cégeknek támogat az úgynevezett chatbotok munkába állításában.

Az ügyfélszolgálatosoknak ehhez nincs szükségük informatikai ismeretekre, mindenki képes a maga digitális segítőjét felinstallálni.

“A mi eszközünk azoknak is megfelel, akiknek nincsenek saját fejlesztőik” - modja Skodowski.

A chatbotok olyan rendszerek, amelyeken át a felhasználók beszélgetést tudnak kezdeményezni. Hasonlóképp működnek, mint az ügyfélszolgálatosok, épp csak velük nem szóban, kizárólag írásban lehet kommunikálni. A Botfriends platformja külön megoldást kínál a Google, a Microsoft, az IBM és egyéb felhőszolgáltatást nyújtó cégek felületeihez.

A Tui Cruises nevű cég vezetője, Adriano Napoli elmondta, számukra különösen jól haszonsítható ez az újdonság: “A járványhelyzetben minden eddiginél fontosabb, hogy kommunikálhassunk az utasainkkal épp úgy, mint az üzleti partnereinkkel, és folyamatosan elérhetők legyünk számukra.”

A chatbotok segítségével minden eddiginél gyorsabban lehet válaszolni a megkeresésekre, ráadásul észszerűbben és gazdaságosabban lehet felhasználni a cég erőforrásait, mint eddig bármikor.

Az ilyen virtuális támogatók lehetőséget adnak rá, hogy egyes cégek automatizálhassák az ügyfélszolgálatukat, és akár teljességgel kiiktassák a telefonálást. Persze, egyelőre csak viszonylag egyszerű kérdésekre képesek választ adni:

“Természetesen még nem tudnak mindent, de egyre több kérdésre válaszolnak” - tette hozzá a cégvezető, aki már 18 alkalmazottat foglalkoztat, és ügyfelei közé tartozik a Porsche és a Telekom is.

Kapcsolódó cikkek

Néhány évmúlva nyílhat az első űrhotel

Voyager Állomás néven, 2027-ben nyílhat az első űrhotel

Néhány évvel ezelőtt csak álomnak tűnt, de úgy fest, hamarosan mégis valósággá válhat az űrszálloda.

Hogyan lehetnénk mindannyian digitális nomádok?

Hogyan lehetnénk mindannyian digitális nomádok?

Szabadúszóként beutazni a világot már eddig is lehetséges volt. De hogyan alakul a munkánk a covid alatti és utáni világban?

Emberek agyába is ültethetik hamarosan az agyi chipeket

Hamarosan már emberek agyába ültethetik a Neuralink agyi chipet

Elon Musk elképzelései szerint minél előbb megkezdődhet az embereken történő kísérletezés.