A legprecízebb kolléga - az új nyelvi szoftver már önállóan írja a leveleket is

Az irodai dolgozók minden héten több órát töltenek e-mailek írásával, az Otherside AI nevű start-up azonban szeretné ezt megkönnyíteni. Olyan programot fejlesztenek ugyanis, ami néhány jegyzet alapján önálló üzeneteket hoz létre, méghozzá a küldő fél stílusában.
A legprecízebb kolléga - az új nyelvi szoftver már önállóan írja a leveleket is

Így lesz például abból az információból, hogy “ez a hét nem jó, tegyük át jövő hét keddre” egy udvarias, időpont-javaslatokkal megtűzdelt üzenet.

A start-up olyan technológiát használ, ami az elmúlt években megdöbbentette az embereket: a GTP-3 nevű beszédprogram ugyanis meggyőző minőségben ír bármit a használati utasításoktól kezdve a versekig, méghozzá egyszerre több nyelven is. Az Open AI szervezet már néhány hónapja árulja is a programhoz való hozzáférést.

A példa mutatja, milyen bámulatos fejlődésen ment keresztül a mesterséges intelligencia e fajtája, most pedig a nyelvmodellező szoftverek üzleti forgalomba is kerülhetnek. Az úgynevezett “Language Processing” piaca a Tractica kutatócég becslései szerint 2025-re akár 43 milliárdosra is növekedhet.

Nagy a chatbotokban rejlő potenciál is, amelyek az ügyfelekkel való kommunikációt erősítik. Az Eigen Technologies nevű cég például egy olyan módszeren dolgozik, ami minden dolgozó számára egy gombnyomással elérhetővé tesz minden, a cégről elérhető tudást.

“Az adatok többsége egy cégnél a dokumentumokban lapul” - mondja a cégvezető Lewis Z. Liu. Bankok, biztosítók és kancelláriák is használják a londoni start-up szoftverét a befeketetési döntések meghozatalához, szerződések áttekintéséhez vagy épp a vállalati eredmények megértéséhez.

A munka ezáltal jelentősen könnyebbé válik, mivel nem kell többé hosszadalmas dokumentumokat böngészni: elég egy direkt kérdést írni a számítógépbe, ami erre meg is adja a választ, akárcsak egy mindent tudó régi kolléga. Liu szerint nem sokára a gyakorlatban is kiderül, mennyiben segítik a GPT-3-hoz hasonló programok a komplex vállalati problémák megoldását.

(Címkép: StartupStockPhotos/Pixabay)

A cikk a tech-magazin.hu szellemi tulajdonát képezi. Egészének vagy bármely részének akár online, akár nyomtatott formában engedély nélküli másolása, feldolgozása, jogsértő felhasználása szigorúan tilos; büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.
Kapcsolódó cikkek

A Mindenség Internete - a Starlink hamarosan hozzánk is megérkezik

A Mindenség Internete - a Starlink hamarosan hozzánk is megérkezik

Elon Musk műholdrendszere világ legtávolabbi pontjaira is eljuttatja az internetet.

Közvetlenül a fülünkben hallhatjuk a fordítást egy új okoseszköz segítségével

Közvetlenül a fülünkben hallhatjuk a fordítást egy új okoseszköz segítségével

Az egyre fejlődő algoritmusoknak és az 5G-s internetkapcsolatnak hála hamarosan bárhol, bármikor megérthetjük az idegen nyelveket.