A jövő konzolai akár a gyümölcskosárból is kikerülhetnek

A Sony szerint teljesen megváltozik minden, amit a már megszokott eszközről gondolunk.
Banán-konzol lehet a jövő új játékeszköze

Őrületes szabadalmi tervvel lepte meg az ipart a japán techcég, aminek az a lényege, hogy az általunk ismert konzolokat a jövőben valami új teljesen leváltja majd. A futurisztikus elképzelések jó része nem éli meg a megvalósítást, de ennek ellenére is érdekes látni, hogy miből lesz ténylegesen is valami. Jelen esetben még semmilyen konkrétumról nem lehet beszámolni, de az elképzelésre magára is felkapjuk a fejünket.

A tervben ugyanis az szerepel, hogy a PlayStation játékokat gyakorlatilag bármilyen eszközzel, pontosabban akármivel irányíthatjuk majd, ennek az illusztráláshoz a cég – a hivatalos tervezetben – nem mást használt, mint egy banánt. A megdöbbenést – bármilyen fura – nem a banán váltja ki, hanem az az elképzelést, hogy a felhasználók gyakorlatilag bármi a kezük ügyébe akadó, nem világító dologgal képesek lesznek a játék irányítására, legyen az bögre, banán, narancs, pohár vagy igazából bármi más.


Forrás: US Patent and Trademark Office (USPTO)

Az elképzelést úgy valósítanák meg, hogy egy kamerát használnának a játékos kezében lévő eszköz felismerésére, ami továbbítaná az információkat arról a rendszernek. A játékban előre beállítható lenne, hogy mi tölti be a konzol szerepét, illetve egy tanuló módszer segítségével képes lenne a felismerésre. Ha esetleg ez az azonosítás nem lenne sikeres, ami várhatóan bekövetkezik majd bizonyos esetekben, arra is van elképzelése a cégnek, mégpedig virtuális gombok kivetítésével a tárgyra, illetve egy headsetes virtuális valóság használatával, amit kamerával támogatnának.


Forrás: US Patent and Trademark Office (USPTO)

Kapcsolódó cikkek

Gépek saját akarattal

Tudatra ébredt robotok

A század közepén majd olyan robotok is készülnek, amelyek tudattal rendelkeznek.

Áttörést jelent a gyógyításban “az élet szoftvere”, az mRNS-technológia

Áttörést jelent a gyógyításban “az élet szoftvere”, az mRNS-technológia

A Pfizerhez és Modernához használt mRNS nem csak a vakcinákat reformálja meg.