Avide LED reflektor akkumulátoros

Az Avide gyártó eme terméke számos előnnyel büszkélkedhet a hagyományos halogén izzós reflektorokkal szemben. Például ugyanazt a fényerősséget sokkal kevesebb energia igénybevételével képes biztosítani, ezáltal töredéke a fogyasztás érdemi teljesítménycsökkenés nélkül.
Avide LED reflektor akkumulátoros

Mobilis kialakításának köszönhetően hordozható, tehát bárhova magunkkal vihetjük. Fényerőssége két fokozatra állítható, az egyik a rendelkezésre álló összes fényerő 50%-át produkálja, a másik értelemszerűen a teljes kapacitás, vagyis 100%. Akkumulátor alapú működése szintén pozitívum, mely 3 óra töltés után éri el maximális töltöttségét és ezután 5 órán keresztül folyamatosan működőképes. A töltést minden esetben 230V hálózati feszültségről érdemes teljesíteni. Ez vonatkozik a hálózati töltőre, ugyanakkor a csomagolás része a hálózati töltőn kívül egy szivargyújtós töltő is, így autóban útközben is tölteni tudjuk. Fontos, hogy a töltést kizárólag a hozzá rendelt töltőkkel kell elvégezni és csak a készülék kikapcsolt állapotában. Maga a reflektor a legújabb LED technológiával lett gyártva, nevezetesen a COB, vagyis a chip on board, mellyel nagyobb hatékonysággal összpontosítja a kibocsájtott fényt, így nagyobb távolságra jobb megvilágítást tud nyújtani. Ráadásul ebben a formában az élettartalma is körülbelül a 20 szorosa a hagyományos verzióhoz képest. Magassága 300 mm, szélessége 220 mm és a mélysége pedig 185 mm. Fogyasztása 20W, ami egy 75W hagyományos izzó erejével ér fel és ilyen körülmények között 1000 Lumen fényáram leadására képes. IP 65-ös védettségével nemcsak beltéren lehet használni, hanem kültérre is kiváló, víz alatt azonban nem alkalmazható. Színhőmérséklete 4000 Kelvin, ami a természetes fehérnek felel meg. Színvisszaadási indexe (CRI) 70-es értéket mutat, ami a LED termékek körében nem nevezhető kimagaslónak. Szórásszöge 120 fok rendeltetésszerű használatra tökéletesen alkalmas.

A led reflektorhoz szorosan kapcsolódik egy fém alapú keret, mellyel tetszés szerint lehet dönteni, illetve forgatni az eszközt, ezzel együtt beállítva a számunkra ideális megvilágítási szöget. Markolata különleges borítással van ellátva, ennek köszönhetően nedves, csúszós kézzel is biztonságosan meg lehet fogni. Amennyiben a reflektort hosszú időn keresztül nem használjuk, 2-3 havonta ajánlatos újra tölteni, különben a töltöttség hiánya az akkumulátor élettartalmának csökkenéséhez vezethet. Ügyelnünk kell arra is, hogy közvetlenül ne nézzünk bele a fényvető fényébe, mert szemünknek tartós kellemetlenséget okozhat.

Kapcsolódó cikkek

Avide LED reflektor akkumulátoros

Avide LED reflektor akkumulátoros

Az Avide gyártó eme terméke számos előnnyel büszkélkedhet a hagyományos halogén izzós reflektorokkal szemben. Például ugyanazt a fényerősséget sokkal kevesebb energia igénybevételével képes biztosítani, ezáltal töredéke a fogyasztás érdemi teljesítménycsö