6 tévhit az online szerencsejátékokról, amelyekről tudnia kell

A mobil vagy online szerencsejátékokkal kapcsolatban számos általános tévhit létezik - és nehéz élvezni az online kaszinózást, ha attól tart, hogy az idő- vagy pénzpazarlás. Ma az iGaming iparág ezen mítoszait fogjuk megcáfolni.
6 tévhit az online szerencsejátékokról, amelyekről tudnia kell

Bertram Winberg most listába gyűjtötte a leggyakoribb tévhiteket az online szerencsejátékokkal kapcsolatban. Ezenkívül néhány olyan ellenpéldát is fog mutatni, amelyek érvként szolgálhatnak mások kérdései esetén. Ha többet szeretne látni Bertram munkásságából, ne habozzon, látogasson el az oldalára.


1. Tévhit: Az online szerencsejátékokból nem lehet valódi pénzt kivenni

Kezdjük ezzel az elsődleges tévhittel, ami meglehetősen távol áll az igazságtól. Többször találkozhatunk olyan hirdetésekkel, amelyek befizetés nélküli kaszinó bónuszt kínálnak. Sokan úgy vélik, hogy az ilyen promóciók csaló online kaszinóra utalnak.

Az ő elgondolásuk szerint lehetetlen bónuszt szerezni anélkül, hogy ne kellene valamit befizetni az oldalon. Mások azt mondják, hogy az online kaszinók nem fizetnek ki senkinek valódi pénzt. Az igazság azonban az, hogy készpénzt és egyéb nyereményeket is lehet nyerni az online kaszinóktól.

Mielőtt azonban regisztrálna az első szembejövő kaszinó oldalon, előbb győződjön meg arról, hogy jó hírű és legális. Nem tudja, hol kezdje az online kaszinózást? Látogasson el az online casino magyarország oldalára, ahol megtalálhatja a Magyarországon elérhető, megbízható és legális kaszinókat.


2. Tévhit: Az online szerencsejáték- és kaszinóoldalak illegálisak

A mítosz mögött rejlő igazság attól függ, hogy hol élünk. Kevés kivételtől eltekintve minden országban engedélyezett az online szerencsejáték. Egyes országok csak részben engedélyezik az online szerencsejátékokat, ami azt jelenti, hogy legális, ám korlátozott.

Magyarországon például az online szerencsejátékokról szóló törvények lehetővé teszik a helyi online kaszinók működését, ám korlátozzák a külföldiekét. Ennek ellenére bárki játszhat engedéllyel rendelkező online szerencsejáték-oldalon. Az alábbi országokban illegális vagy erősen korlátozott az online szerencsejáték:

● Brunei

● Kambodzsa

● Ciprus

● Észak-Korea

● Lengyelország

● Szingapúr

● Egyesült Arab Emírségek


3. Tévhit: Az iGaming weboldalak gyenge adatbiztonsággal rendelkeznek

A szerencsejáték, akár személyesen, akár online játsszák, pénzhez kötött. Emellett ugyancsak magában foglalja a személyes és egyéb szükséges adatok megosztását is. Általánosságban az online kaszinók olyan adatokat kérnek, mint:

● Teljes név

● E-mail cím

● Otthoni cím

● Telefonszám

● Hitelkártya-szám

● A böngésző és az operációs rendszer

● A weboldal domainje, ahonnan érkezett

Sokan félnek attól, hogy adataikat ellopják, ha online póker- vagy kaszinóoldalra regisztrálnak. Mások attól tartanak, hogy az online kaszinók nem tudják megvédeni az ügyfeleik adatait a hackerek vagy a kiberbűnözők elől. Az igazság az, hogy a legjobb szerencsejáték-oldalak első osztályú biztonsági szoftvereket használnak ügyfeleik védelmére.

Ez nem jelenti azt, hogy minden online kaszinó biztonságos. Ha játszani szeretne, akkor először is végezze el házi feladatát: ellenőrizze, hogy az Ön által preferált szerencsejáték weboldalnak voltak-e korábban problémái adatvesztéssel, használ-e adatvédelmi szoftvert, és elégedettek-e az ügyfelei.

4. Tévhit: A kaszinó weboldalak megbuherálják játékaikat

Ha újonc az iGaming világában, akkor természetes, hogy sok kétsége lesz. Talán Ön is hallott már olyan oddszokról vagy nyereményekről, amelyek túl jól hangoznak ahhoz, hogy igazak legyenek. Nem tudjuk garantálni, hogy a hallott történetek igazak.

Amiben 100%-ig biztosak lehetünk, az az, hogy jó hírű kaszinók nem buherálják meg a játékaikat. Ehelyett a legsikeresebb és legnépszerűbb online kaszinók véletlenszám-generátorokat vagy RNG szoftvert használnak. Mindkettő véletlenszerűen dönti el a játék kimenetelét, nem hagyva teret az emberi beavatkozásnak.


5. Tévhit: Lefagy a játék, ha elkezdünk nagyot nyerni

Ez a pont része az előbbinek, miszerint csalnak a kaszinók a játékaikkal. Ez a tévhit a játékosok évtizedekkel ezelőtti tapasztalataiból származik, amikor még jóval lassabb számítógépeink és sokkal lassabb internetkapcsolatunk volt.

Ezek voltak a leggyakoribb okok, amelyek miatt a számítógép lefagyott egy online póker vagy nyerőgép játék során. Manapság nagyon ritkán jönnek elő az ilyen típusú problémák jó hírű iGaming weboldalakon.

Ennek ellenére továbbra is sokan hiszik, hogy ez a jelenség az online kaszinójátékok esetében gyakori.


6. Tévhit: Mindenki a rabja lesz

Folyamatosan új online videojátékok, szerencsejátékok és más hasonló játékok lépnek a piacra. Sokan úgy vélik, hogy ezek az új megjelenések veszélyeztetik a játékosok produktivitását, mentális és fizikai egészségét. Végtére is nem ritka manapság, hogy online játék- és videojáték-függőség esetekről hallunk.

Ha minden videojáték annyira addiktív, akkor miért nem lesz minden játékos szenvedélybeteg? A probléma ezzel a mítosszal az, hogy általánosítja az online játékokat és a játékosokat. Bár a túl sok képernyőidő hatással lehet a videojáték-függőség kialakulására, ez alatt nem a hobbi játékidőt értjük.


Konklúzió

Ne feledje, az iGaming ipar evolúciója hatalmas utat járt be. A korábbi évek igazságai ma már csak mítoszok és elavult tévhitek. Az iGaming iparág számos változáson és újításon ment keresztül az elmúlt néhány évben, és ezek nagy része egyértelműen a játékosok javát szolgálja.


Sajtóközlemény: 2019. augusztus 13.

Kapcsolódó cikkek

Webshop üzemeltetési költségek: ezekkel mindenképpen kalkulálj!

Webshop üzemeltetési költségek: ezekkel mindenképpen kalkulálj!

Mióta a járvány berobbant, hatalmas mértékű lett a digitalizáció, hiszen az extrém körülményekhez valahogyan alkalmazkodni kellett.

2500 múzeumot járhatunk végig a Google segítségével

2500 múzeumot járhatunk végig a Google segítségével

A világ művészetkedvelői megkönnyebbülten fellélegezhetnek: anélkül, hogy elhagynák a házat, mostantól világszerte 2500 múzeumot látogathatnak meg, és ráadásul addig maradhatnak ott, ameddig csak akarnak.