3+1 érv a digitalizáció fontossága mellett

A digitalizáció a 21. század egyik legfelkapottabb fogalma a vállalatfejlesztés témakörében. De pontosan hogyan is segít a kis- és középvállalkozásoknak a digitális transzformáció? Íme 3+1 nyomós érv!
3+1 érv a digitalizáció fontossága mellett

1. Hatékonyabbá teszi a mindennapi munkát

Legyen szó készletnyilvántartásról vagy a jövőbeli meeting időpontok leírásáról, a digitalizáció minden munkatárs életét megkönnyíti.

Mit hoz a digitalizáció egy vállalkozás életébe?

  • Egyszerűbb adatrögzítést

  • Gördülékenyebb kapcsolattartást az ügyfelekkel, vásárlókkal

  • Munkafolyamatok hatékonyságának növelését

TIPP: Vállalatirányítási, ún. ERP szoftver segítségével minden adminisztrációs teendő A-tól Z-ig egyetlen programon belül megoldható. Ennek köszönhetően bármelyik kolléga számára azonnal elérhető egy másik kolléga által megkezdett munka teljes információs anyaga, amely rengeteg értékes belső időt és energiát szabadít fel, és emellett gördülékenyebbé teszi az ügyfélkiszolgálást is.


2. Adatalapú döntéshozatali lehetőséget nyújt

Mely cégek hasítanak a piacon? Amelyek konkrét számokra és tényekre alapozva döntenek a jövőbeli stratégiákról!

Legyen szó webáruházról vagy szolgáltatást nyújtó vállalkozásról, a digitalizáció bevezetésével minden nap mérhetővé válnak az adatok. Sőt, a modern szoftverek átfogó statisztikákat is készítenek a bevételről, a weboldal látogatottságáról és a felhasználói szokásokról is, amelyek alapján a vezetőség már könnyebben dönthet a megvalósítandó marketing tervekről.

Mi az a KPI?

  • Az angol Key Performance Indicator magyarul fő teljesítménymutatót jelent. A KPI lényege, hogy a vállalkozás által kitűzött célok alapján mérhető értéket rendel a hatékonyság méréséhez. Így konkrét számokkal mérhető a siker, és soha nem érzésre kell megállapítani a teljesítményt.


3. Növeli a bevételt

Természetesen mi más lenne a digitális transzformáció legfontosabb célja, mint a profit növelése? Szerencsére a megfelelő szoftverek kiválasztásával ez garantált!

Nézzük a SAP Center és az Oxford Economics közös kutatásának eredményeit:

  • A digitalizálódó vállalkozások 80%-a sikeresen növelte a bevételét.

  • 85%-uk pedig a piaci részesedését is feljebb tornázta.

  • A vezetők általában 23%-kal nagyobb növekedésre számítanak, mint a digitális világból kimaradó versenytársak.


+ 1 Rendszerszintű gondolkodásra tanít

Habár ideig-óráig még rendszerszintű tervezés nélkül is elevickélhet egy vállalkozás a piacon, de egy idő után már elkerülhetetlen a munkafolyamatok profi megszervezése. Amikor egy vállalkozás digitalizálódik - azaz számítógéppel feldolgozhatóvá tesz -, akkor a vezetőség és alkalmazottak rendszerszintű szemlélete is jelentősen fejlődik.

A digitalizáció sokkal több, mint egy divatos kifejezés. Ugyanis a digitális transzformáció egyszerűsíti a munkafolyamatokat és hatékonyabbá varázsolja a mindennapi munkát, aminek köszönhetően növekedni fog a vállalkozás bevétele. Legyen szó kis- vagy középvállalkozásról, a digitalizáció bevezetése garantáltan új szintre emeli a versenyképességet!

Biztonságos digitalizációs megoldásokat keresel, elérhető formában?

Bízd céged digitális transzformációját a Datatronic-ra!

Kapcsolódó cikkek

Bigo, a kínai livestream-platform

Semmittevés LIVE - Bigo, a kínai livestream-platform

A kínai livestream-platform a pandémia alatt óriási érdeklődésre tett szert, rengeteg követőt és „művészt” szerzett. Sokaknak jelentős bevételt hoz.

Ha szerződésre van szükségünk, itt az online segítség!

Ha szerződésre van szükségünk - Itt az online segítség!

A leggyorsabb és megfizethető megoldás egy szerződésgenerátor használata.