PlantNet, NatureID, Blossom – A legjobb növénygondozó és felismerő applikációk

A botcsinálta növénytulajdonosok mentsvárai lehetnek ezek a növénygondozó appok.
PlantNet, NatureID, Blossom – A legjobb növénygondozó és felismerő applikációk

Vannak, akik számára a növénygondozás napi rutin, mások viszont hajlamosak megfeledkezni zöld kedvenceikről, így azok rendre a kukában végzik. Cikkünkben olyan növénygondozó applikációkat gyűjtöttünk össze, amelyek segítségével könnyedén felvirágoztathatjuk otthonunkat.

A növénygondozó applikációk a modern ember naplói: segítségükkel könnyedén számon tarthatjuk zöld kedvenceink igényeit. Lássuk, mely appokat érdemes letölteni, s melyik alkalmazás mit ígér a későbbi felhasználóknak.

PlantNet

Gyakran előfordul, hogy egy jeles eseményre cserepes növényt kapunk a lelkes rokonoktól, arról viszont nem szól a fáma, hogyan is kellene ellátni az élőlényt. Pontosan az ilyen esetekre találták ki az Appstore-ból ingyenesen letölthető, magyar nyelvű PlantNet applikációt, amely segít beazonosítani az ismeretlen növényeket. Az alkalmazás lényege, hogy készítsünk egy fotót a növényről, majd töltsük fel azt az appba. A PlantNet jelenleg 20 ezer faj beazonosítására képes, így egy kirándulás alkalmával is felhasználható, ha épp nem vagyunk bizonyosak abban, miféle növényre bukkantunk a fák között. A fantázianév mellett megismerkedhetünk a növény eredeti latin nevével is, emellett információt kaphatunk arról, hogy a világ mely pontjáról származik, valamint milyen fajba tartozik, és a korábbiakban hol találkoztak vele a felhasználók.

A képen személy, mobiltelefon, telefon, kültéri látható

Automatikusan generált leírás

NatureID

A NatureID, hasonlóképp működik, mint a PlantNet, hiszen alapvetően a növények felismerésére szolgál. Ezen túl azonban általa tippeket kaphatunk arról, hogyan kellene ellátni zöld kedvenceinket: mennyi öntözésre van szükségük, milyen hőmérsékletet preferálnak, milyen földbe illik ültetni őket, illetve pontosan mennyi fényt igényelnek. Ha megengedjük, az alkalmazás emlékeztetőket is küld nekünk a növény gondozásáról, esetleges igényeiről. A NatureID-t 4,6 pontra értékelték a felhasználók az AppStore-ban, így biztosak lehetünk abban, hogy letöltésével nem lőhetünk mellé.

Blossom – Növényhatározó

Az igazán alapos, precíz növénygondozók figyelmébe ajánlott a Blossom nevű alkalmazás, amely a NatureID ikerpárja is lehetne. A kettő között az a különbség, hogy jelen appban a gondozási tippeken és értesítéseken kívül naplót is tudunk vezetni eddigi tapasztalatainkról. Ez kiegészül még a My Garden, azaz saját kert funkcióval is, amelynek lényege, hogy elmenthetjük az alkalmazáson belül a lakásban megtalálható növényeket, s azok szükségleteit, de kiegészíthetjük a listát olyanokkal, amikre szemet vetettünk korábban.

További hasznos applikációkról a Colore.hu oldalán olvashatsz.

Kapcsolódó cikkek

Bigo, a kínai livestream-platform

Semmittevés LIVE - Bigo, a kínai livestream-platform

A kínai livestream-platform a pandémia alatt óriási érdeklődésre tett szert, rengeteg követőt és „művészt” szerzett. Sokaknak jelentős bevételt hoz.

2500 múzeumot járhatunk végig a Google segítségével

2500 múzeumot járhatunk végig a Google segítségével

A világ művészetkedvelői megkönnyebbülten fellélegezhetnek: anélkül, hogy elhagynák a házat, mostantól világszerte 2500 múzeumot látogathatnak meg, és ráadásul addig maradhatnak ott, ameddig csak akarnak.