Webshop üzemeltetési költségek: ezekkel mindenképpen kalkulálj!

Szeretnéd tudni, hogy mennyibe kerül egy új webáruház létrehozás és mennyi annak a működtetése? Ebben a cikkben kifejtjük neked!
Webshop üzemeltetési költségek: ezekkel mindenképpen kalkulálj!

Egyre többen döntöttek úgy, hogy webáruházat hoznak létre és különféle termékeket árusítanak online. Fontos tudni azonban, hogy egy webshop létrehozása és üzemeltetése nem kis költségekkel járhat, így érdemes alaposan felkészülni, hogy mire számíthatunk. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mik azok a költségek, amiket minden hónapban ki kell fizetni!


Webáruház működtetése

Az elmúlt időszakban igencsak átalakultak a vásárlási szokások és trendek, egyre többen döntöttek úgy, hogy az online rendelést választják. Nem csak azok száma növekedett meg, akik innen szerzik be a mindennapi dolgokat, hanem azok aránya is igen nagymértékben megugrott, akik webshopot akarnak üzemeltetni.

Egy Woocommerce webáruház szakértő által létrehozott oldal valószínűleg zökkenőmentesen fog működni, ami sokszor előnyös lehet. Amellett, hogy nem akadály a fizetés, minden flottul tud menni, nem lesz szükség folyamatosan időt tölteni a javításokkal. Azonban még ez sem azt jelenti, hogy pár forintból mindez megvalósítható.

Tőkeszükséglet

Nagyon nem mindegy, hogy milyen felületben gondolkodunk, hiszen ez határozza meg, hogy mennyi befektetésre van szükség. Ha például minimális összeggel rendelkezünk, akkor a legjobb megoldás egy bérelhető változat, hiszen így egy kész oldalt kapunk, ami mellé support is társul. Nekünk már csak azokkal a költségekkel kell számolni, mint az árukészlet vagy éppen a munkaóra.

Egy egyedi fejlesztésű webáruháznál azonban már sokkal nagyobb lesz ez az összeg, azonban nagy valószínűséggel ez lesz az, amely minden igényt kielégít. Mielőtt azonban belevágunk, mindenképpen készüljön üzleti terv, hogyan lesz minden jövedelmező és sikeres.

Költségek alakulása a kezdetekben

A bérelhető webáruház tehát jóval olcsóbb, mint egy egyedi változat. Előbbi esetében viszont számolni kell azzal, hogy havi szinten kell fizetni a szolgáltatási díjat. Ebbe beletartozik a support, így bármilyen gond adódik, a rendszergazda azt megoldja. Bérelni már 10-20.000 Forinttól lehet, míg egy nyílt forráskódú kivitel akár 100.000 Ft-ba is kerülhet.

Kell hozzá még egy domain 3-5.000 Forintért, illetve tárhely 2-3.000 Forinttól egészen 10.000 Forintig terjedően, attól függően, hogy mekkora helyre van szükség. Ide sorolhatjuk még az SSL tanúsítvány költségét, ami évente 1.000-20.000 Forintig terjedhet. Emellett ne feledkezzünk meg az online fizetési lehetőségről, ahol egy egyszeri szerződéskötési díjjal kell számolni, nagyjából 10.000 Forint értékben. Később már csak az esetleges fejlesztésekről és a termékek beszerzési költségéről kell gondoskodni.

Összegezve

Egy webáruház létrehozásának tehát több költsége is lehet. Általában azonban az indulás igényel nagyobb befektetést, ezt követően viszont már minden sokkal egyszerűbb és pénztárcabarátabb.

Kapcsolódó cikkek

2500 múzeumot járhatunk végig a Google segítségével

2500 múzeumot járhatunk végig a Google segítségével

A világ művészetkedvelői megkönnyebbülten fellélegezhetnek: anélkül, hogy elhagynák a házat, mostantól világszerte 2500 múzeumot látogathatnak meg, és ráadásul addig maradhatnak ott, ameddig csak akarnak.

Az 5 legjobb ingyenes nyelvtanulós app

Az 5 legjobb ingyenes nyelvtanulós app

A nyelvtudás korunk egyik legfontosabb készsége, legyen szó akár karrierépítésről, utazásról vagy egyszerűen csak a kultúrák megismeréséről a nyelvtudás elengedhetetlen.