Hogy válassz elektromos dobot?

Izgalmas feladat, ráadásul egyetlen jó döntéssel borítékolhatóak a további kellemes élmények! De vajon mire célszerű odafigyelni a kiválasztásnál? Mert a bőség zavara, akár még zavart is okozhat!
Hogy válassz elektromos dobot?

Próba szerencse?

Az igazság az, hogy ha már nagyon benne vagy a témában, ha van gyakorlatod, tapasztalatod, és pontosan tudod, mi az, amit szeretnél, akkor online is könnyedén megrendelheted a neked tetsző modellt. A siker garantálható! Ugyanakkor ha bizonytalannak érzed magad, ha nem igazán tudod, mi a jó irány, akkor nem jó ötlet az online, azaz látatlan vásárlásra voksolnod. A személyes kipróbálás az, ami a legtöbb hasznos információval ajándékozhat meg.

Milyen a játékérzet és milyen a hangzás? Erre a két kérdésre ildomos keresned a választ akkor, amikor végigütögeted az ütőfelületeket. Ha van rá lehetőség, akkor egyetlen cint és elektromos dob variánst se hagyj ki a játékból. Mindenképpen célszerű erősebb, finomabb ütéseket is belevinned a játékba, valamint a különböző ütési szögeket is kipróbálnod. Így ugyanis könnyedén megfigyelheted, hogy hogyan működik a hardver, érzékelhetőek-e a nüánsznyi különbségek, valamint hogy a hangzás teljes és autentikus-e. Az ütőfelület megütése és a hang megszólalása között logikusan nem telhet el idő! A másik, hogy a furcsa, digitálisan generált hanghatások nem férnek bele, ha ilyet tapasztalsz, jobb, ha tovább állsz egy másik variációra.

Hol teheted meg mindezt?

Jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy oké-oké, de hova mehetnél megtalálni a számodra tökéletes hangszert? Az Intermuzika hangszerbolt Budapest könnyen megközelíthető részén található, úgyhogy nem okozhat nehézséget a felkeresése. Ha jelenleg még úgy érzed, hogy a dobolástechnikád nem eléggé kiforrott, azaz kicsit kezdetleges, akkor a legjobb, amit tehetsz, ha megkéred az egyik tapasztaltabb barátodat, sőt akár a tanárodat, hogy jöjjön el veled és segítsen rátalálni arra a hangszerre, amivel aztán hosszú távon borítékolható az örömteli együttműködés zavaró zajok és egyéb kellemetlen jelenségek nélkül.

Kapcsolódó cikkek

Hogy válassz elektromos dobot?

Hogy válassz elektromos dobot?

Fantasztikus érzés, élmény, amikor új hangszer vásárlása van a láthatáron.