Voyager Állomás néven, 2027-ben nyílhat az első űrhotel

2019-es bemutatása óta sokat fejlődött a terv, többek közt új nevet is kapott.
Néhány évmúlva nyílhat az első űrhotel

A 24 modulból álló űrbéli hotel terveit anno a Gateway Foundation vállalat mutatta be, amit sokan elkönyveltek ekkor egy a talán távoli jövőben igen, de néhány éven belül nem megvalósítható projektként. John Blincow, a vállalat vezetője, korábbi pilóta szerint az űrutazás kora egyre közeledik. A tervek szerint az építkezés már 2026-ban elkezdődhet, hogy egy évvel később megérkezzenek az első vendégek is a gyűrű formájú szállodába.

A tervezők elképzelései szerint az űrhotel belső része, amit a 2001: Űrodüsszeia című film elrettentő példája segített megalkotni, egy földi luxushajóéhoz hasonlóan lesz majd kialakítva, és minden földi jóval fel lesz szerelve. A redukált gravitációról a tervek szerint az űrhotel mozgása gondoskodik majd, ahogy a gyűrű alakú építmény forog. Ez a szimulált gravitáció nem pont olyan lesz, amit a Földön megszokhattunk, de az utasok számára izgalmas lehet kipróbálni a súlytalansághoz hasonló állapotban néhány megszokott mozgásformát kicsit másként. A Voyager Állomás belsejében így nem lesz gravitáció, de kifelé haladva egyre nő az.

A luxushotelben egyébként nem terveznek mindent teljesen „földiesíteni”, így a tervek szerint az étteremben majd a megszokott űrhajós ételeket is kínálják, persze csak azoknak, akik megengedhetik maguknak az egyelőre igen borsos jegyárat.

Kapcsolódó cikkek

Egyre több ügyfélszolgálat munkáját segítik a chatbotok

Egyre több ügyfélszolgálat munkáját segítik a chatbotok

Botbarátaink segítenek az asszisztensek helyett válaszolni.

Banán-konzol lehet a jövő új játékeszköze

A jövő konzolai akár a gyümölcskosárból is kikerülhetnek

Legalábbis, ha a japán tech óriás kissé bizarr ötleteit vesszük figyelembe.