Voyager Állomás néven, 2027-ben nyílhat az első űrhotel

2019-es bemutatása óta sokat fejlődött a terv, többek közt új nevet is kapott.
Néhány évmúlva nyílhat az első űrhotel

A 24 modulból álló űrbéli hotel terveit anno a Gateway Foundation vállalat mutatta be, amit sokan elkönyveltek ekkor egy a talán távoli jövőben igen, de néhány éven belül nem megvalósítható projektként. John Blincow, a vállalat vezetője, korábbi pilóta szerint az űrutazás kora egyre közeledik. A tervek szerint az építkezés már 2026-ban elkezdődhet, hogy egy évvel később megérkezzenek az első vendégek is a gyűrű formájú szállodába.

A tervezők elképzelései szerint az űrhotel belső része, amit a 2001: Űrodüsszeia című film elrettentő példája segített megalkotni, egy földi luxushajóéhoz hasonlóan lesz majd kialakítva, és minden földi jóval fel lesz szerelve. A redukált gravitációról a tervek szerint az űrhotel mozgása gondoskodik majd, ahogy a gyűrű alakú építmény forog. Ez a szimulált gravitáció nem pont olyan lesz, amit a Földön megszokhattunk, de az utasok számára izgalmas lehet kipróbálni a súlytalansághoz hasonló állapotban néhány megszokott mozgásformát kicsit másként. A Voyager Állomás belsejében így nem lesz gravitáció, de kifelé haladva egyre nő az.

A luxushotelben egyébként nem terveznek mindent teljesen „földiesíteni”, így a tervek szerint az étteremben majd a megszokott űrhajós ételeket is kínálják, persze csak azoknak, akik megengedhetik maguknak az egyelőre igen borsos jegyárat.

Kapcsolódó cikkek

Néhány évmúlva nyílhat az első űrhotel

Voyager Állomás néven, 2027-ben nyílhat az első űrhotel

Néhány évvel ezelőtt csak álomnak tűnt, de úgy fest, hamarosan mégis valósággá válhat az űrszálloda.

Hogyan lehetnénk mindannyian digitális nomádok?

Hogyan lehetnénk mindannyian digitális nomádok?

Szabadúszóként beutazni a világot már eddig is lehetséges volt. De hogyan alakul a munkánk a covid alatti és utáni világban?

Régi családi fotóink szereplőit is mozgásra bírja a MyHeritage - Deep Nostalgia

Régi családi fotóink szereplőit is mozgásra bírja a Deep Nostalgia

Elhunyt rokonok, régi korok hősei, gyerekkori önmagunk – az alkalmazásnak nem számít, kiről van szó, képes mozgóképet készíteni a képeinkből.